شبیه سازی انرژی دیزاین بیلدر هانی بی لیدی باگ مبحث نوزده
آرک بس با بیش از پنج سال تجربه در حوزه آموزش، مجموعهای جامع، برای علاقهمندان به طراحی بر پایه اقلیم و شبیهسازی انرژی ارائه میدهد. این آموزشها به صورت حضوری، آنلاین و پکیجهای آموزشی آف لاین طراحی شدهاند.
دورههای ویژه ما شامل مباحثی نظیر آموزش ویژه معمار و طراحی اقلیمی، دیزاین بیلدر از سطح پایه تا ارشد، هانیبی و لیدیبگ از پایه تا ارشد، آموزش ویژه معمار و روشنایی طبیعی و آموزش تخصصی مبحث 19 هستند. همچنین آموزشهای پیشرفته و سطح بالای دیزاین بیلدر و هانی بی لیدی باگ پیشرفته برای علاقمندان به بهینه سازی و ارزیابیهای پیشرفته مبحث نوزده آماده شده است.
به روز ترین و جامع ترین منبع آموزشی در حوزه معماری و انرژی
آخرین ورکشاپها و وبینارهای تخصصی آرک بس
برای صدور پروانه ساخت یک ساختمان، چهار مهندس در زمینههای معماری، مکانیک، سازه و برق باید طراحیهای خود را انجام داده و نقشههای نهایی را به مرجع صدور پروانه ارائه دهند. از سال ۱۴۰۲، شرط صدور پروانه ساخت برای تمامی ساختمانها، رسیدن به حداقل ردههای مبحث نوزده است.
این وظیفه بر عهده مهندسین معمار، برق و مکانیک است، اما نقش معمار در این میان بسیار پررنگتر است. هر معماری از این پس باید با روشهای تجویزی و کارکردی آشنا باشد. اگر تیم معماری قصد دارد پروژههای بزرگتری را به دست آورد، باید از شیوههای شبیهسازی نور روز و انرژی برای رسیدن به حداقل رده انرژی مبحث نوزده استفاده کند.
تصور کنید خدماتی که یک نیروی کار متخصص ارائه ميدهد، چگونه میتواند سطح یک دفتر معماری را ارتقا دهد! هر دفتر معماری برای داشتن مزیت رقابتی نیاز به نیروی کار ماهر در زمینه طراحی و شبیهسازی انرژی و نور روز دارد.
اگر قصد اپلای تحصیلی دارید، میدانید که نگارش مقالههای معتبر ضروری است. با یک جستجوی ساده متوجه میشوید که تقریباً تمامی مقالات جدید در حوزه معماری به شبیهسازی انرژی و نور روز نیاز دارند.
اگر به دنبال اپلای شغلی هستید، میدانید که کشورهای مقصد نیروهای متخصص را انتخاب میکنند. ابزارهایی که یاد میگیرید، بهروزترین و کارآمدترین در ایران و جهان هستند.
آنچه که یاد میگیرید در بالاترین سطح قرار دارد و تمامی نیازهای شما در فرآیند کار و تحصیل را برآورده میکند.
هدف معماری انرژیمحور، طراحی ساختمانهایی است که مصرف انرژی را بهینه کنند. بهینهسازی مصرف انرژی منجر به کاهش قابل توجه حجم سیستمهای تأسیساتی ساختمان میشود که در نتیجه، هزینههای مربوط به آن نیز به طور چشمگیری کاهش مییابد. در پروژههای بزرگ، این مقدار میتواند به میلیاردها تومان برسد! علاوه بر این:
+ با کاهش حجم تأسیسات، فضای موتورخانه نیز کوچکتر میشود و این به معنای افزایش مساحت مفید ساختمان است که ارزش مالی بالایی دارد.
+ ساختمانی با عملکرد انرژی بهینه، به عنوان یک برند شناخته میشود و در فروش و عرضه مزیت بیشتری خواهد داشت.
+ ساختمانی با عملکرد انرژی بالا، آسایش حرارتی بیشتری فراهم میکند. برای کاربران بسیار مهم است که در محیطی که برای آن هزینه کردهاند، راحتی حرارتی داشته باشند.
به همین دلیل، تمامی دفاتر معماری نه تنها باید برای رعایت الزامات مبحث نوزده این اصول را رعایت کنند، بلکه تلاش میکنند به سطح بالاتری نیز دست یابند، زیرا سود بیشتری به همراه دارد. سوال اینجاست: آیا ما نیروی متخصص کافی برای این کار داریم؟
شبیه سازی انرژی و هنر طراحی ساختمانهای با مصرف انرژی کم، یک کار کاملا مبتنی بر دانش هست. اگر تجربهای در این زمینه دارید، حتماً میدانید که یادگیری آن آسان نیست!
این کار مانند سایر خدمات معماری نیست که در فرآیند طراحی شرکت نداشته باشید. به عبارت سادهتر، هرچه طراحی کنید، خوب یا بد، نرمافزارها واقعیت آن را با اعداد و ارقام نشان میدهند.
بنابراین، داشتن دانش کافی برای کمک به حل مسائل در تیمهای طراحی بسیار مهم است. فرآیند یادگیری و درک مفاهیم در کنار تسلط به نرمافزارها دشوار است و کسی که چنین تواناییهایی دارد، نیروی کار بسیار مهمی است که هم در فرآیند طراحی و هم در ارزیابی نهایی حرفش شنیده میشود.
با اجباری شدن مبحث نوزده، هر دفتر معماری که پروژههای بزرگ انجام میدهد به این نیروهای کار نیاز دارد و در پروژههای کوچکتر، خود معمار باید بتواند این کارها را انجام دهد.
ما در آرک بس تلاش میکنیم این نیروی کار متخصص را برای همه سطوح تربیت کنیم.
حتما اسم معماری پایدار و سبز به گوشتان خورده است! معماری و انرژی زیرمجموعهای از معماری پایدار است که هدف آن کاهش مصرف انرژی ساختمانهاست. یکی از اصلیترین چالشهای حال حاضر بشر، آلودگیهای زیستمحیطی ناشی از مصرف سوختهای فسیلی است.
حوزه ساختمان با بیش از ۴۰٪ بیشترین سهم را در مصرف انرژی و در نتیجه، آلایندگی هوا و محیط زیست دارد. علاوه بر این، به دلیل دشواری تأمین انرژی، همه کشورهای جهان در تلاشاند تا مصرف انرژی کاهش یابد و به همین دلیل الزاماتی برای طراحی و ارزیابی ساختمانها به وجود آمده است.
مصرف انرژی ساختمان همان مقدار گاز و برقی است که در ساختمان مصرف میشود. عملکرد انرژی در یک ساختمان کاملاً مربوط به مجموعه تصمیمات مهندسین طراح، عملکرد ناظران و مجریان پروژه است. در این بین، نقش تصمیمات معمار در فاز یک طراحی و سپس جزئیات اجرایی، بیشترین تأثیر را دارد. در واقع، در فاز طراحی، چالش اصلی حل موضوع معماری توأم با عملکرد انرژی است.
این موضوع مدتهاست در دنیا دنبال میشود و در ایران هم با آمدن مبحث نوزده جدید و ابلاغ آن وارد مرحله تازهای شده است! اکنون همه ساختمانها باید حداقل رده انرژی مبحث نوزده را بگیرند.
آیا مهندسین ما برای انجام این کار آماده هستند؟ از خودتان بپرسید چگونه یک ساختمان با مصرف انرژی کم باید طراحی کنید؟ اگر جوابتان استفاده از عایق، دیوار ترمب، فضای خورشیدی و غیره است، شما هم دانش کافی این موضوع را ندارید!
تصور عموم معمارها این است که کافی است ساختمان در نرمافزار انرژی مدل شود و خود نرمافزار مصرف را کم میکند! اما واقعیت چیز دیگری است… نرمافزارها صرفاً نتایج طراحی و تصمیمات شما را به صورت عدد و رقم نشان میدهند و بار اصلی این کار بر عهده شماست که جوری طراحی کنید که به این اهداف برسید.
فراموش نکنید یک ساختمانی که در طراحی آن به انرژی توجهی نشده، طبیعی است که عملکرد انرژی خوبی نداشته باشد! ما از نرمافزارهای شبیهسازی استفاده میکنیم تا هم عملکرد انرژی ساختمان را حساب کنیم، هم کفایت نور روز و عدم خیرگی را ببینیم و در کنار آن حجم سیستم تأسیسات ساختمان را به دست بیاوریم.
وظایف معمار تصمیمگیری در مورد طرح، جزئیات و مصالح ساختمان است و تفکیک کاری و حوزه فعالیت مشخصی برای هر مهندس وجود دارد! متاسفانه بعضا معماران به اشتباه کاهش مصرف انرژی را صرفا مربوط به بخش تأسیسات مکانیکی و یا تولید انرژی میدانند در صورتی که چنین نیست!
اگر این حرفها برایتان تازگی دارد تعجب نکنید چون این اطلاعات تنها گوشهای از تجربهها و تواناییهایی است که آرک بس در طول سالیان کار و تدریس به دست آورده و منحصر به آن هستند.
نرم افزارهای مدلسازی انرژی چی هستن و چیکار میکنن؟
با مدل کردن ساختمان در نرم افزارهای انرژی، مصرف کم میشه؟
چطور مصرف انرژی ساختمان رو کم کنیم و این کار چطور ممکنه؟
آموزش ویژه معمار و طراحی اقلیمی
بسیاری از افراد فکر میکنند که ساختمانهای با مصرف انرژی کم، زمخت و زشت هستند. شاید در نگاه اول اینطور به نظر برسد، زیرا بسیاری از کتابهای معماری به اصولی اشاره میکنند که پیروی از آنها ممکن است به چنین نتایجی منجر شود. اما اگر دیدگاه خود را تغییر دهیم، چه؟ آیا راهی وجود دارد که خلاقیت را حفظ کنیم؟ آیا اولویت باید با انرژی باشد یا معماری؟
ما در آرک بس معتقدیم که ساختمانی که فاقد معماری باشد، مناسب نیست و انرژی باید همگام با طراحی حل شود. آموزش ویژه معمار و طراحی اقلیمی یک فرصت فوقالعاده برای تبدیل شدن به یک معمار واقعی با توانایی کاهش مصرف انرژی ساختمان است. این یعنی زیبایی و کارایی در بستری از خلاقیت! با یادگیری این روش، میتوانید ردههای انرژی مبحث نوزده ویرایش جدید را کسب کنید، اقتصادی طراحی کنید و مهمتر از همه، خلاقیت معماری را حفظ کنید.
کاهش مصرف انرژی تنها به استفاده از عایق حرارتی محدود نمیشود. یک ساختمان باید ابتدا نیازهای کاربران، سازندگان، کارفرماها و بستر کاری مهندسین دیگر را به خوبی رفع کند و در کنار این موضوع، مصرف انرژی را نیز کاهش دهد. این امر زمانی محقق میشود که در فاز صفر و یک طراحی، علاوه بر سایر نیازهای ساختمان، به مسئله انرژی نیز توجه کنیم تا حجم و پلان بهتری طراحی کنیم.
توجه به شرایط اقلیم، خرد اقلیم و موازنه حرارتی در کنار برنامه فیزیکی، سلیقه معماری و نیازهای کاربران و کارفرماها کلید این موضوع است. پس از ایجاد بستر مناسب برای طرح ساختمان، استفاده از عایقکاری و جزئیات بهتر مانند ابعاد پنجره و مصالح مناسب، مصرف انرژی را به شکل قابل توجهی کاهش خواهد داد. به این ترتیب، عملکرد واقعی عایقکاری و جزئیات بهتر زمانی خود را نشان میدهند که بستر ساختمان عملکرد انرژی خوبی داشته باشد.
برای طراحی ساختمانهای با عملکرد انرژی خوب، ما در آرک بس یک متد ویژه به نام طراحی یکپارچه اقلیمی ابداع کردهایم که این آموزش مخصوص آن است. این روش برخلاف منابع و کتب دیگر، به یک عنصر خاص مانند دیوار ترمب یا نمای دو پوسته تأکید نمیکند، بلکه از روش علت و معلول پیروی میکند.
سرفصلهای آموزشی:
آموزشی VIP معمار و طراحی اقلیمی شامل بیش از 24 ساعت آموزش آشنایی با مبانی اصلی معماری انرژی و یادگیری روشهای طراحی مبتنی بر کاهش مصرف انرژی ساختمان است. همچنین با استفاده از پلاگین لیدی باگ، اکسل ارزیابی اقلیم و چندین ابزار دیگر به ارزیابی و بررسی ویژگیهای مختلف اقلیم و بستر طراحی ساختمان پرداخته شده است. پس از آن متناسب با نتایج بدست آمده روشهای طراحی معماری از کانسپت تا جزئیات برای کاهش مصرف انرژی ساختمان آموزش داده شده است. در بخش آخر آموزش نیز با مباحث بهینه سازی پارامتریک فرم بر اساس نتایج حاصل از لیدی باگ به دور روش OFAT و الگوریتم ژنتیک آشنا خواهیم شد و مثالهای متعددی برای الگوریتم ژنتیک با استفاده از ابزار گالاپاگوس آموزش داده شده است. این آموزش برای همه معماران عزیز توصیه می گردد. اگر با نرم افزارها آشنایی ندارید اصلا نگران نباشید، تمام موارد از پایه آموزش داده خواهد شد.
پیش نیاز:
برای استفاده از بخشهای آموزش لیدی باگ نیاز به آشنایی با ابزارهای راینو و گرس هاپر دارید، تیم آرک بس 10 ساعت آموزش مقدماتی این ابزارها رو رایگان و به عنوان هدیه برای تمام مهندسین در نظر گرفته است کافی است روی لینک کلیک کنید.
از ویدئوهای زیر می توانید بخشهایی از این آموزش را مشاهده کنید:
آشنایی با مفهوم دیاگرام مسیر خورشید و نقاب سایه خورشید برای محاسبه عمق سایبان
هانی بی و لیدی باگ پایه تا ارشد
مسئله اینجاست که کاهش مصرف انرژی ساختمان تنها با مدلسازی در نرمافزار به دست نمیآید؛ بلکه باید در طول طراحی چندین بار از نرمافزار استفاده کنید. این موضوع شبیه به اتوکد است که در تمام مراحل طراحی همراه ماست! این تفاوت اصلی بین نرمافزارهای رایج معماری و نرمافزارهای انرژی و معماری است.
هانی بی و لیدی باگ پلاگینهایی برای ارزیابی اقلیم و شبیهسازی عملکرد ساختمان در مصرف انرژی، نور روز، خیرگی و غیره هستند که مدتهاست مورد توجه قرار گرفتهاند. این ابزارها روی راینو و گرس هاپر نصب میشوند و به همین دلیل امکان تعامل بسیار خوبی با تیم طراحی فراهم میکنند. شما تقریباً هر کاری را میتوانید با هانی بی و لیدی باگ برای انرژی و نور روز ساختمان انجام دهید، اما مزیت اصلی آنها تعامل بهتر با تیم معماری است.
از این ابزارها میتوانید برای ارزیابی به روش نیاز انرژی مبحث نوزده استفاده کنید. نگران نباشید، همه چیز را از پایه یاد میگیرید و هم جایگاه خود را در تیم طراحی خواهید فهمید و هم تمام مواردی را که باید بلد باشید را قدم به قدم یاد خواهید گرفت.
این آموزش در 40 ساعت تدارک دیده شده و اصلاً مقدماتی نیست، ولی همه چیز از پایه کار میشود. در کنار یادگیری مدلسازی در هانی بی، یاد خواهید گرفت که چگونه مصرف انرژی را بر اساس استانداردهای مختلف تحلیل کنید. تمام شاخصهای بروز نور روز و خیرگی را خروجی بگیرید و در کنار آن هم آسایش حرارتی را بررسی کنید و هم حجم تأسیسات ساختمان!
پیش نیاز:
برای استفاده آموزش هانی بی و لیدی باگ پایه تا ارشد، نیاز به آشنایی با ابزارهای راینو و گرس هاپر دارید، تیم آرک بس 10 ساعت آموزش مقدماتی این ابزارها را رایگان و به عنوان هدیه برای تمام مهندسین در نظر گرفته است کافی است روی لینک کلیک کنید.
سر فصل های آموزشی:
+ آموزش کامل مبانی ضروری انرژی
+ آموزش کامل مدلسازی یک ساختمان مسکونی در هانی بی
+ شبیه سازی کامل مصرف انرژی منطبق با ویرایش جدید مبحث 19 مقرارت ملی ساختمان و با هانی بی آخرین ورژن (1.8)
+ تحلیل کامل نتایج و اطمینان از درستی نتایج شبیه سازی
+ استفاده از نرم افزارهای کمکی مانند اکسل در بررسی نتایج
+ شبیه سازی کامل نور روز و خیرگی بر اساس شاخصهای نوین ایستا و پویا و تحلیل نتایج
+ شبیه سازی و استخراج نتایج آسایش حرارتی
+ محاسبه بار حرارتی و حجم سیستم تاسیسات گرمایشی و سرمایشی
+ آموزش کامل گزارش نویسی انرژی
از ویدئوهای زیر می توانید بخشهایی از این آموزش را مشاهده کنید:
تعریف دیوارهای هوایی در هانی بی
استفاده از هانی بی در پروسه طراحی ساختمان
هانی بی و لیدی باگ پیشرفته
تنها آموزش جامع برای پیاده سازی روش نیاز انرژی مبحث نوزده در هانی بی
توانایی ما در فاز طراحی و مقایسه گزینههای مختلف و حل مسئله انرژی در کنار سایر آیتمهای معماری، نیازمند مهارتهای بیشتری است. در آموزش پیشرفته، شما با خود هانی بی و لیدی باگ آشنا نمیشوید؛ در واقع، پیشنیاز این آموزش، تسلط به هانی بی و لیدی باگ است.
این دوره شامل بیش از ۳۶ ساعت آموزش استفاده از نرمافزار در فرآیند طراحی، ارزیابی ساختمان به روش نیاز انرژی و کارایی انرژی، و مباحث بهینهسازی یک و چند تابعی است. برای این منظور، سه تمرین مدلسازی بر روی ساختمانهای واقعی در نظر گرفته شده است. در تمرین اول، مدلسازی فاز یک و مقایسه آلترناتیوهای طراحی بر اساس انرژی، نور روز، خیرگی، کیفیت معماری بررسی خواهد شد. در این بخش، برای انتخاب بهترین گزینهها از متد ماتریس تصمیمگیری استفاده میکنیم تا عملکرد شاخصهای مختلف را رتبهبندی کنیم. همچنین، مباحث مربوط به مدلسازی و روش طراحی یکپارچه بررسی میشود تا مشخص شود چه فرآیندی باید طی شود تا ساختمان عملکرد انرژی و نور روز مناسبی داشته باشد.
در تمرین دوم، مدلسازی یک ویلای واقعی بر اساس روش نیاز انرژی مبحث نوزده بررسی میشود. برای این موضوع، از ابزارهای ویندو و ترم برای محاسبات پلهای حرارتی استفاده میکنیم و مصرف انرژی ساختمان طرح و مرجع را محاسبه میکنیم. سپس نقاط ضعف و قوت ساختمان را ارزیابی کرده و بر اساس محدودیتهای طراحی، روش بهینهسازی مرحلهای را اجرا میکنیم.
در تمرین سوم، مدلسازی نمای دو پوسته و بهینهسازی یک و چند تابعی انجام میشود. برای این منظور، از تعریف مسئله بهینهسازی شروع کرده و با آنالیز حساسیت در نرمافزار مینی تب آشنا میشویم. نتایج مستخرج از هانی بی را به مینی تب منتقل کرده و آنالیز را انجام میدهیم و در نهایت نتایج مینی تب را تحلیل میکنیم.
در بخش بعدی، از ابزارهای گالاپاگوس، اختاپوس و والاسی برای بهینهسازی بر اساس الگوریتمهای تکاملی زنتیک استفاده میکنیم. همچنین، سناریوهای مختلف برای انواع متدهای بهینهسازی از جمله OFAT و بهینهسازی مرحلهای را آموزش میدهیم.
بهینهسازی ساختمان واقعاً مسئله پیچیدهای است، اما روشهای ابداعی مهندس ناصری این کار را به صورت تئوریک بهبود و از نظر اجرایی ممکن کرده است! محتوای این آموزش کاملاً منحصر به فرد است و حاصل ابداعات ایشان در طول سالها تدریس و کار است.
پیش نیاز:
آشنایی کامل با هانی بی و لیدی باگ یا گذراندان آموزش پایه تا ارشد آرک بس است.
سر فصل های آموزشی:
+ آموزش استفاده از هانی بی در فرایند طراحی و تصمیمگیری بر اساس نتایج انرژی، نور روز، خیرگی و طراحی معماری در یک ساختمان واقعی
+ شبیهسازی انرژی در ساختمانهای بلند با طبقات تیپ، مدلسازی کامل آسایش حرارتی در تمام فضا و آنالیز نقاط ضعف و قوت طرح برای بهسازی در یک ساختمان ویلایی واقعی
+ آموزش کامل مبانی بهینه سازی و انجام بهینه سازی مرحلهای و بهبود طراحی
+ بهینه سازی حرفهای یک و چند تابعی اجزای ساختمان با توجه به نتایج انرژی، نور روز، خیرگی و آسایش حرارتی
+ آموزش ابزارهای ویندو، ترم (پلهای حرارتی) و دیزاین اکسپلورر، مینی تب و ...
از ویدئوهای زیر می توانید بخشهایی از این آموزش را مشاهده کنید:
استفاده از نتایج THERM در مدلسازی انرژی هانی بی و لیدی باگ
بهنیه سازی چند تابعی و استخراج نتایج
اگر به بحثها انرژی علاقه دارید، مطالعه این بخش بهتون کمک می کنه تا آموزش مناسب خودتون رو پیدا کنید
دیزاین بیلدر پایه تا ارشد
دیزاین بیلدر یک ابزار بسیار حرفهای برای ارزیابی عملکرد انرژی ساختمان است که به طور همزمان توسط معماران، مشاوران انرژی و مهندسین مکانیک استفاده میشود. با این ابزار میتوانید طیف وسیعی از کارها مانند محاسبه مصرف انرژی ساختمان، آسایش حرارتی، کربن آشکار و نهان، حجم سیستم تأسیسات، و جریان هوای داخل و خارج ساختمان را با دقت بسیار بالا انجام دهید.
این ابزار در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد و مقالات متعددی با آن کار شده و مورد تأیید استانداردهای بینالمللی مختلفی مانند لیید است. در حال حاضر، روش کارایی مبحث نوزده مقررات ملی تنها میتواند از طریق این ابزار و همکاری تیمی مهندس معمار، برق، مشاور انرژی و مهندس مکانیک انجام شود.
همانطور که قبلاً اشاره کردیم، برای گرفتن ردههای انرژی مبحث نوزده در پروژههای بزرگتر، هر تیم معماری باید یک نیروی متخصص برای اثبات عملکرد ساختمان داشته باشد و این ابزار میتواند هم برای روش کارایی انرژی و هم روش نیاز انرژی مورد استفاده قرار گیرد.
این آموزش شامل بیش از 36 ساعت کار با دیزاین بیلدر است که در آن با همه اجزای نرمافزار آشنا میشوید و مدلسازی یک ساختمان واقعی را در محیط نرمافزار انجام خواهید داد. در مراحل بعدی، یاد میگیرید چگونه دادههای کاربری و مصالح ساختمان را از مبحث نوزده مدلسازی و تحت سناریوهای مختلف مقایسه و ارزیابی کنید. سپس با ماژول دیتیل H.V.A.C آشنا میشوید و در نهایت مصرف انرژی ساختمان، آسایش حرارتی و نقاط ضعف و قوت طراحی را محاسبه خواهید کرد. در نهایت با گزارش نویسی استاندارد که به اندازه بخشهای دیگر اهمیت دارد، آشنا شوید.
در کنار این موضوعات، یاد میگیرید چگونه درستی نتایج خود را اثبات کنید، حجم سیستم تأسیسات ساختمان را محاسبه کنید و در اختیار مهندس مکانیک قرار دهید. در نهایت با ماژول CFD دیزاین بیلدر آشنا میشوید و میتوانید جریان هوای داخل و خارج ساختمان را مدل کنید و نتایج آن را در مصرف انرژی ساختمان لحاظ کنید. در آخر، یاد میگیرید چگونه گزارش انرژی را آماده کنید و نتایج خود را در یک فرمت استاندارد ارائه دهید.
پیش نیاز:
این آموزش پیشنیاز ندارد و همه مبانی و قسمتهای مورد نیاز را از پایه آموزش خواهید دید.
سر فصل های آموزشی:
+ آموزش کامل مبانی ضروری انرژی
+ معرفی کامل و جز به جز عناصر نرم افزاردیزاین بیلدر
+ شبیه سازی کامل مصرف انرژی منطبق با ویرایش جدید مبحث 19 مقرارت ملی ساختمان
+ تحلیل کامل نتایج و اطمینان از درستی نتایج شبیه سازی
+ استفاده از نرم افزارهای کمکی مانند اکسل در بررسی نتایج
+ محاسبه بار حرارتی و حجم سیستم تاسیسات گرمایشی و سرمایشی
+ شبیه سازی جریان تهویه طبیعی در داخل و خارج ساختمان
+ آموزش کامل گزارش نویسی در شبیه سازی انرژی
+ شبیه سازی نور روز ساختمان
از ویدئوهای زیر می توانید بخشهایی از این آموزش را مشاهده کنید:
مدلسازی ساختمان ویلایی در دیزاین بیلدر
محاسبه حجم سیستم تاسیسات ساختمان در دیزاین بیلدر
دیزاین بیلدر پیشرفته
تنها آموزش جامع روشهای نیاز و کارایی انرژی مبحث نوزده
یادگیری شبیهسازی انرژی و استفاده از دیزاین بیلدر برای محاسبه انرژی، مهارتی است که از سطح پایه تا ارشد به طور کامل فرا خواهید گرفت. نباید فراموش کرد که کاهش مصرف انرژی تابعی از تصمیمات ما در فاز یک و جزئیات ساختمان است که باید در طول فرآیند طراحی مورد بررسی قرار گیرند. توانایی ما در فاز طراحی و مقایسه گزینههای مختلف و حل مسئله انرژی در کنار سایر آیتمهای معماری، نیازمند مهارتهای بیشتری است.
آموزش پیشرفته شامل بیش از ۳۶ ساعت مطالب حرفهای است که هدف آن تعمیق یادگیری شما و افزایش توانایی استفاده از دیزاین بیلدر در فرآیند طراحی، ارزیابی نهایی به روش نیاز انرژی و کارایی انرژی، تهویه طبیعی پیشرفته و استفاده از ابزارهای حرفهای نرمافزار برای آنالیز حساسیت و بهینهسازی است. این دوره شامل سه تمرین اساسی است:
+ در تمرین اول، یک ساختمان بلند آپارتمانی واقعی را مدلسازی خواهیم کرد و مطابق با روشهای نیاز و کارایی انرژی مبحث نوزده، مصرف انرژی ساختمان طرح و مرجع را محاسبه کرده و از ابزارهای ویندو و ترم برای محاسبات پنجره و پلهای حرارتی استفاده خواهیم کرد. نقاط ضعف و قوت ساختمان را بررسی و راهکارهای بهبود و رسیدن به حداقل رده انرژی مبحث را محاسبه خواهیم نمود.
+ در تمرین دوم، روی بادگیرها و نماهای دو پوسته، جریان هوای پیشرفته را مدلسازی خواهیم کرد و با نحوه استفاده از ونتهای پیشرفته آشنا خواهیم شد و تأثیر نتایج آن را بر روی آسایش حرارتی و مصرف انرژی به صورت کامل بررسی خواهیم کرد. همچنین مبانی آسایش حرارتی را کاملاً مرور خواهیم کرد.
+ در تمرین سوم، ابتدا با فرآیند طراحی یکپارچه و طراحی اقلیمی آشنا خواهیم شد. سپس مطابق با طراحی یکپارچه در فاز یک، عملکرد هر یک از حالات نمای دو پوسته کریدور، یکپارچه، باکس و شفت را روی یک ساختمان بررسی خواهیم کرد. پس از تصمیمگیری در مورد حجم و پوسته، با استفاده از ابزارهای پیشرفته نرمافزار، آنالیز حساسیت و بهینهسازی پارامتریک را انجام خواهیم داد. برای انجام این کار، با مفاهیم و مبانی بهینهسازی، تعریف مسئله، بهینهسازی یک و چند تابعی و آنالیز حساسیت به صورت کامل آشنا خواهیم شد.
بهینهسازی در دیزاین بیلدر نسبت به هانی بی محدودتر است و تقریباً نمیتوانید روی تغییرات فرم زیاد کار کنید. بیشتر موضوع انتخاب مصالح و جزئیات است، اما شاید باور نکنید که چقدر این کار منطقی است!
پیش نیاز:
پیشنیاز این آموزش، آشنایی کامل با دیزاین بیلدر یا گذراندان آموزش پایه تا ارشد آرک بس است.
سر فصل های آموزشی:
+ مدلسازی ساختمان آپارتمانی بلند 15 طبقه واقعی به روش نیاز انرژی و کارایی انرژی
+استفاده از نرم افزارهای THERM و WINDOW
+ بهینه سازی و بهسازی طراحی ساختمان بر اساس نتایج شبیه سازی انرژی
+ شبیه سازی جریان تهویه طبیعی بادگیرها و نماهای دو پوسته
+ آموزش مفاهیم بهینه سازی و روشهای الگوریتمی یک و چند تابعی
+ آموزش استفاده از ابزارهای آنالیز حساسیت، ارزیابی پارامتریک و بهینه سازی
از ویدئوهای زیر می توانید بخشهایی از این آموزش را مشاهده کنید:
مدلسازی نمای دوپوسته شفت و استخراج نتایج در دیزاین بیلدر
بررسی نتایج و استفاده از ابزار پارامتریک دیزاین بیلدر
آموزش ویژه معمار و روشنایی طبیعی
در طراحی ساختمانهای با عملکرد بالا، مسئله نور روز به اندازه مسئله انرژی اهمیت دارد. در ویرایش چهارم مبحث نوزده، برای کسب حداقل رده انرژی، اطمینان از دریافت نور روز کافی ضروری است و باید کفایت نور روز و عدم خیرگی بیش از حد بررسی شود. در روشهای تجویزی و کارکردی، اثبات عملکرد و دریافت نور روز کافی از طریق محاسبات عددی و شبیهسازی شاخص یکپارچگی با نرمافزار ممکن است. در روشهای کارایی و نیاز انرژی، استفاده از شبیهسازی نرمافزاری برای اثبات عملکرد نور روز و خیرگی ضروری است.
در آموزشهای مربوط به هانی بی و لیدی باگ پایه تا ارشد، مسئله نور روز و خیرگی به طور کامل تدریس میشود. در واقع، ابزارهای هانی بی و لیدی باگ در کنار کلایمیت استدیو بهترین ابزارها برای شبیهسازی عملکرد نور روز و خیرگی هستند. در دیزاین بیلدر، مسئله کفایت نور روز از طریق شاخصهای مختلف و بر اساس استانداردهای لیید و برییم مورد ارزیابی قرار میگیرد، اما به مسئله خیرگی توجه کافی نشده است. در مبحث نوزده، علاوه بر بررسی نور روز، مسئله خیرگی نیز مورد سوال است که قابلیت مدلسازی در دیزاین بیلدر را ندارد. دیزاین بیلدر میتواند کفایت نور روز مد نظر مبحث نوزده را ارزیابی کند، اما در مورد خیرگی کارایی نخواهد داشت.
این آموزش بیش از ۲۹ ساعت مطالب مهم و مفید دارد که برای آن دسته از معمارانی در نظر گرفته شده که نمیخواهند با پیچیدگیهای شبیهسازی مصرف انرژی درگیر شوند و میخواهند فقط نور روز و خیرگی را محاسبه کنند. تمرکز اصلی در این آموزش، معرفی و شبیهسازی کامل شاخصهای ارزیابی نور روز و خیرگی است. برای این کار از راینو، گرسهاپر و هانی بی استفاده خواهیم کرد.
پیش نیاز:
برای استفاده از این آموزش نیاز به آشنایی با ابزارهای راینو و گرس هاپر دارید، تیم آرک بس 10 ساعت آموزش مقدماتی این ابزارها رو رایگان و به عنوان هدیه برای تمام مهندسین در نظر گرفته است کافی است روی لینک کلیک کنید.
سر فصل های آموزشی:
+ آموزش کامل مبانی روشنایی طبیعی و خیرگی
+ آشنایی با ضوابط استاندارهای مختلف از جمله لیید و مبحث 19
+ آشنایی با نحوه ارزیابی کفایت نور روز از طریق شاخصهای ایستا و پویای نور روز و آشنایی با نحوه برداشت میدانی و انطباق نتایج با شبیه سازی هانی بی
+ آشنایی و مدلسازی شاخصهای ارزیابی خیرگی ایستا و پویا
+ محاسبه کامل شاخصهای فاکتور نور روز، مقدار روشنایی، یکنواختی، آتانومی نور روز، آتانومی نور روز فضایی، شاخص نور روز مفید و تابش مستقیم خورشیدی سالیانه در هانی بی (DF,Illuminance,Unifomity,DA,sDA,UDI, ASE)
+ آشنایی و مدلسازی کامل شاخصهای DGP و sGA در هانی بی
+ مدلسازی کامل نور روز و خیرگی به صورت فاز دو در یک ساختمان ویلایی در هانی بی
+ مدلسازی کامل نور روز و خیرگی در یک ساختمان آپارتمانی در هانی بی
+ ارزیابی کامل روشنایی ساختمان بر اساس مبحث نوزده ویرایش چهارم در هانی بی
از ویدئوهای زیر می توانید بخشهایی از این آموزش را مشاهده کنید:
آشنایی با مفهوم نور روز و خیرگی و عوامل تاثیر گذار بر آن بخش اول
مدلسازی شاخص نور روز مفید UDI
آموزش طلایی مبحث نوزده
در ویرایش چهارم مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان، چهار سطح تعریف شده است که رسیدن به حداقل رده “مطابق با مبحث 19” برای همه ساختمانها اجباری است. برای اثبات عملکرد یک ساختمان در تأمین این رده، چهار روش تعریف شده است که شامل تجویزی، کارکردی، نیاز انرژی و کارایی انرژی هستند. بیشترین مزایای رقابتی و کاهش هزینههای ساخت و منافع پروژه در روشهای نیاز و کارایی انرژی هستند. با این حال، در بسیاری از موارد طراح میتواند روشهای تجویزی و کارکردی را انتخاب کند. دلایل این انتخاب میتواند مربوط به هزینههای طراحی یا عدم درگیری با پیچیدگیهای شبیهسازی باشد.
آشنایی با این ضوابط برای همه معماران و طراحان ساختمان ضروری است. اما با توجه به اینکه آموزشهای موجود شرح وظایف معماران در طراحی، نظارت ساختمان و استفاده از بخشهای مختلف مبحث نوزدهم را به درستی و روشن بیان نکردهاند، آرک بس این آموزش را در دستور کار خود قرار داده است. پس اگر:
+ میخواهید بدانید چطور باید از روش تجویزی و کارکردی مبحث نوزدهم استفاده کنید؟
+ دورههای مختلفی را گذراندهاید اما چیزی یاد نگرفتهاید؟
+ حتی دورههای نظام مهندسی را هم گذراندهاید ولی نمیدانید چطور باید طراحی کنید تا پروانه ساخت بگیرید؟
+ ناظر هستید اما نمیدانید چه کار باید بکنید و چه چیزهایی را باید چک کنید؟
این آموزش چیزی است که نیاز دارید! مدرس این آموزش، مهندس ناصری، خودشان تدوینکننده دورههای آموزشی مرکز تحقیقات و مبحث نوزدهم هستند. به عبارت بهتر، شما از مرجع این کار آموزش میبینید.
پیش نیاز:
این آموزش شامل بیش از 18 ساعت مطالب مفید و حرفهای هست اما پیشنیاز ندارد و همه مبانی و قسمتهای مورد نیاز را از پایه آموزش خواهید دید.
سر فصل های آموزشی:
+ انتخاب روش طراحی و کاهش مصرف انرژی
+ آشنایی کامل با ضوابط اجباری
+ تعیین گروه ساختمان و استخراج ضوابط مربوط به هر روش- پیوست 3 و 4
+ محاسبه جرم حرارتی ساختمان-پیوست 2
+ آشنایی کامل با نحوه محاسبه مقاومت حرارتی و محاسبه حداقل مشخصات جدارههای صلب و نور کذر- پیوست 7 و 8
+ آشنایی کامل با محاسبه عمق سایبان پیشنهادی مبحث 19- پیوست 10
+ آشنایی با الزامات و محاسبات پنجرههای مبحث 19- پیوست 9
+ آموزش کامل محاسبه پلهای ضریب کاهش و پلهای حرارتی مورد نیاز برای روش کارکردی مبحث 19- پیوست 6 و 11
+ محاسبه و اعمال مقاومت فیلم هوای سطوح
از ویدئوهای زیر می توانید بخشهایی از این آموزش را مشاهده کنید:
محاسبه مقاومت حرارتی جداره و روشهای اجرای آن
برای مشاهده نظرات بیشتر، روی آموزش مد نظر خودتون کلیک کنید و به بخش نظرات مراجعه کنید.
ویژگی هایی که کار ما رو متمایز می کنه...
آرک بس مفتخر است که با تکیه برترین اساتید، جامعیت و بهروز بودن همه آموزشهای خود را تضمین کند. همچنین آخرین تغییرات استانداردهای مورد استفاده در شبیهسازی و تغییرات قوانین ملی بهطور مداوم در اختیار هنرجویان آرک بس قرار میگیرد.
جامع ترین و بروز ترین
دورههای آموزشی نیمه خصوصی، شامل کرکسیونهای فردی و برگزاری ورکشاپهای حل تمرین متنوع، همراه با پاسخگویی و پشتیبانی کامل، همه و همه برای اطمینان از یادگیری شما تدارک دیده شدهاند تا بتوانید بهترین تجربه آموزشی را داشته باشید.
پشتیبانی کامل تا یادگیری
آموزش پروژه محور
هدف اصلی دپارتمان آموزشی آرک بس، تربیت نیروهای متخصص جهت ورود به بازار کار معماری با تأکید بر کاهش مصرف انرژی و شبیهسازی انرژی ساختمان است. در همین راستا، تمام آموزشها به صورت پروژهمحور بوده و تا تکمیل گزارشها و نمونهکارهای نهایی ادامه مییابد.
آرک بس دارای نماد اعتماد الکترونیک بوده؛ بنابراین با خیال آسوده از طریق درگاههای امن بانکی، خرید خود را انجام دهید. همچنین در صورت عدم رضایت هنرجویان از خدمات آموزشی مجموعه، آرک بس بازگشت وجه را تضمین کرده و آن را وظیفه خود میداند.
پرداخت امن بانکی و تضمین بازگشت وجه
امکان پرداخت قسطی
آرک بس، برگزاری دورههای آموزشی حضوری و غیرحضوری خود را طبق برنامه تعیینشده، بدون تغییر و تأخیر تضمین میکند. همچنین، پکیجهای آموزشی نیز در سریعترین زمان ممکن از طریق بستر اسپات پلیر در اختیار شما قرار میگیرند.
سریع و مطمئن
آرک بس برای هموار کردن مسیر یادگیری و پیشرفت شما، آموزشهای خود را به صورت اقساطی در اختیار شما قرار میدهد. تعداد این اقساط با انتخاب شما میتوانید بین 2 تا 4 قسط با پرداختهای ماهیانه باشد. برای استفاده از شرایط اقساطی، کافی است از قسمت چت آنلاین سایت کمک بگیرید.
مفهوم انرژی اولیه چیه و چطور حساب میشه؟
شدت مصرف انرژی EUI چیه و چطور حساب میشه؟
آشنایی با ویرایش چهارم مبحث نوزده مقررات ملی ساختمان
سرفصلهای آموزش پایه تا ارشد دیزاین بیلدر آرک بس
شرح وظایف و همکاری تیمی بین مهندسین برای کاهش مصرف انرژی
از کجا بدونیم تصیمات ما صرف انرژی ساختمان رو کم می کنه؟