راینو یکی از سادهترین و سبکترین نرمافزارهای مدلسازی سهبعدی ساختمان است. محیط این نرمافزار بسیار شبیه به اتوکد بوده و کار با آن نسبت به نرمافزارهایی مانند تری دی مکس بسیار آسانتر است. اگر سیستم ضعیفی دارید، نگران نباشید؛ زیرا با توجه به حجم کم این نرمافزار، مشکلی از نظر مشخصات سیستم نخواهید داشت.
راینو دارای یک پلاگین بسیار قدرتمند و اپن سورس است که قابلیتهای مدلسازی پارامتریک را فراهم میکند و میتوان از ابزارهای آن برای مدلسازی و طراحی نماهای مدرن استفاده کرد.
این دوره به آموزشهای اساسی و پایه راینو و گرس هاپر اختصاص دارد و در آن نقشههای دوبعدی یک ساختمان بهطور کامل مدلسازی سهبعدی شده و تمامی مبانی مورد نیاز برای کار با گرس هاپر آموزش داده میشود.
دانلود فایل کد مربوط به آموزش
برای مشاهده و دانلود کلیک کنید
یکی از دلایل اصلی ناکارآمدی ساختمانهای موجود، عدم آشنایی طراحان و معماران با روشها و اصول طراحی ساختمانهای کممصرف انرژی است. آرک بس با تکیه بر تیم فنی متخصص خود، تلاش کرده است تا گامی کوچک در جهت افزایش آگاهی جامعه معماری و بهبود عملکرد طراحی بردارد.
این هندبوک شامل تمامی اطلاعات کلی است که یک معمار یا مشاور انرژی برای طراحی یک ساختمان کارآمد از نظر انرژی نیاز دارد. مباحثی مانند آشنایی با اصول و مبانی طراحی اقلیمی، شناخت اقلیمها و روشهای طراحی در هر اقلیم، نکات کلیدی شبیهسازی عملکرد انرژی، نور روز، آسایش حرارتی و کنترل خیرگی بر اساس استانداردهایی مانند مبحث 19 مقررات ملی ساختمان و برچسب انرژی ساختمان در این هندبوک پوشش داده شدهاند.
استفاده از این هندبوک برای تمامی معماران و مشاوران انرژی با ذکر منبع مجاز است.
هدف اصلی آرک بس افزایش آگاهی جامعه معماری در راستای ساخت و ساز پایدار است. در همین راستا این ورکشاپ رایگان برای آشنایی مهندسین معمار با اصول و مبانی آسایش حرارتی و تاثیر آن در محاسبات انرژی و حجم سیستم تاسیسات در ساختمان طراحی شده است تا طراحان و معماران بتوانند با درک درست در مورد آسایش حرارتی کاربران، شناخت بهتری نسبت به نیازهای حرارتی استفاده کنندهگان داشته باشند.
آموزش صفر تا صد:
+ آشنایی مدل تعادل حرارتی برای بررسی آسایش گرمایی کاربران
+ آشنایی با مدل سازگاری برای بررسی آسایش گرمایی کاربران
+ آشنایی با دمای تابشی
+ آشنایی با دمای عملکردی
+ محاسبه شرایط آسایش حرارتی با پلاگین لیدی باگ
+ تعیین دمای مناسب برای محاسبات سیستم تاسیسات ساختمان بر اساس آسایش حرارتی
هدف اصلی آرک بس افزایش آگاهی جامعه معماری در راستای ساخت و ساز پایدار است. در همین راستا این ورکشاپ رایگان برای آشنایی مهندسین معمار با اصول و مبانی انتقال حرارت در ساختمان طراحی شده است تا طراحان و معماران بتوانند با درک درست در مورد رفتار حرارتی ساختمان، انتخابهای خود در طراحی پلان، انتخاب مصالح و سایر آیتمهای طراحی به درستی انتخاب نماییند
سر فصلها:
+ انتقال حرارت به طریق هدایت در جدارههای ساختمان به زبان ساده
+ انتقال حرارت به طریق همرفت در جدارههای ساختمان به زبان ساده
+ انتقال حرارت به طریق تابش در جدارههای ساختمان به زبان ساده
+ موازنه حرارتی ساختمان و فهم کانسپت نحوه سرد و گرم شدن ساختمان در بستر اقلیم
هدف اصلی آرک بس افزایش آگاهی جامعه معماری در راستای ساخت و ساز پایدار است. در همین راستا این ورکشاپ رایگان برای آشنایی مهندسین معمار با اصول طراحی اقلیمی و آنالیزهای مورد نیاز برای طراحی مبتنی بر اقلیم آماده شده است. شما در این ورکشاپ توانایی لازم برای ارزیابی اقلیم با پلاگین لیدی باگ را بدست آورده و خروجیهای مربوط به آنالیز دما، باد غالب، رطوبت و تابش را خواهید گرفت. در مراحل بعد با مفاهیم تابش خورشیدی آشنا شده و آنالیزهای مربوط به تابش خورشیدی را انجام خواهید داد.
سر فصلها:
+ آموزش مبانی تابش خورشیدی، جریان هوا، رطوبت و دما
+ آشنایی با آخرین ویرایش مبحث 19 (ویرایش چهارم و نحوه استفاده از آن در طراحی ساختمان)
+ آموزش جامع ارزیابی اقلیم با ابزارهای لیدی باگ ( آخرین ورژن 1.5)، اکسل ارزیابی
اقلیم و ابزارهای دیگر
+ آموزش شبیه سازی تابش خورشیدی، نقاب سایه خورشیدی، محاسبات عمق سایبان و...
+ آموزش گزارش نویسی آنالیز اقلیم و خرد اقلیم در فاز صفر
هدف اصلی آرک بس افزایش آگاهی جامعه معماری در راستای ساخت و ساز پایدار است. در همین راستا این ورکشاپ رایگان برای آشنایی مهندسین با فرایند بهینه سازی ساختمان برای اهداف مختلف از جمله عملکرد ساختمان در مصرف انرژی، نور روز، خیرگی ، آسایش حرارتی و ... برگزار میگردد. در این ورکشاپ با مفهوم بهینه سازی توابع انرژی، تعریف مسئله بهینه سازی، متدهای اصلی مورد استفاده در بهینه سازی، نرم افزارهای مختلف و ... آشنا خواهید شد.
سر فصلها:
+ آشنایی با مفهوم بهینه سازی در عملکرد انرژی و نور روز ساختمان
+ آموزش تعریف مسئله بهینه سازی
+ آشنایی با نحوه تعیین متغیرها و پارامترها
+ آشنایی با نحوه تعیین شاخصها و توابع بهینه سازی
+ آشنایی با متدهای بهینه سازی الگوریتمی، OFAT و مرحلهای
+ آشنایی با نحوه انتخاب متد بهینه سازی
+ معرفی ابزارهای مناسب برای اهداف مختلف بهینه سازی
+ آشنایی با نحوه استخراج نتایج و انتخاب جوابهای حاصل از بهینه سازی
+ آشنایی با بهینه سازی پارامتریک یک و چند تابعی
+ آشنایی با نمودار پارتو در بهینه سازی چند تابعی
برخلاف تصور مبحث نوزده ویرایش چهارم ساختار پیچیده ای دارد و بر این باوریم که رعایت اصول ذکر شده در این مبحث در فرایند ساخت، باعث کاهش قابل توجه مصرف انرژی ساختمان خواهد شد. با مشاهده در این ورکشاپ شما با روش های چهارگانه مبحث 19 آشنا شده و الزامات مورد نیاز برای استفاده از هر روش را فرا خواهید گرفت.
سر فصلها:
+ آشنایی با روش های چهارگانه ارزیابی مبحث 19
+ آشنایی با نحوه استفاده از مبحث نوزده برای تعیین کاربری و گروه ساختمان
+ آشنایی با مزایا و معایب روشهای مختلف مبحث 19
+ آشنایی با الزامات استفاده از روش تجویزی و کارکردی
+ آشنایی با الزامات استفاده از روشهای کارایی و نیاز انرژی
+ آشنایی با تفکیک و تقسیم وظایف مهندسین معماری، مکانیک و برق
+ آشنایی با نحوه محاسبات سایبان و اینرسی حرارتی بر اساس مبحث 19
+ آشنایی با الزامات جداره های صلب و نورگذر
هدف اصلی آرک بس افزایش آگاهی جامعه معماری در راستای ساخت و ساز پایدار است. در همین راستا این ورکشاپ رایگان برای آشنایی مهندسین با شاخصهای ارزیابی نور روز برگزار و ویدئو آن از طریق لینک قابل دسترسی است.
در طول این ورکشاپ علاوه بر مبانی کامل و آشنایی با آیتم های تاثیر گذار در میزان دریافت نور روز مناسب و آزار دهنده، با شاخصهای مختلف از جمله این شاخصها میتوان به فاکتور نور روز (DF)، یکپارچگی(Uniformity)، آتانومی نور روز(DA)، آتانومی نور روز فضایی(sDA)، نور روز مفید(UDI) آشنا خواهید شد. همچنین با نحوه ارزیابی نور روز و خیرگی بر اساس مبحث 19 مقررات ملی و استاندارد لیید آشنا خواهید شد.