کتب، پکیج‌ها و آموزش‌های رایگان آرک بس

آرک بِس در راستای رسالت خود برای نهادینه سازی اصول ساختمان سبز، آموزش‌های متنوعی برای گسترش آگاهی مهندسین آماده کرده است. شما می‌توانید به صورت کاملا رایگان، به بیش از 55 ساعت آموزش رایگان دسترسی داشته باشید. این آموزش‌ها در حوزه‌های مختلف آشنایی با اصول معماری پایدار، استانداردهای ارزیابی نظیر مبحث نوزده، لیید، شبیه‌سازی انرژی، نور روز، خیرگی، آسایش حرارتی و ... هستند.

راینو یکی از ساده‌ترین و سبک‌ترین نرم‌افزارهای مدلسازی سه‌بعدی ساختمان است. محیط این نرم‌افزار بسیار شبیه به اتوکد بوده و کار با آن نسبت به نرم‌افزارهای مدلسازی دیگر مانند تری دی مکس بسیار آسان‌تر است. اگر سیستم ضعیفی دارید، نگران نباشید؛ زیرا با توجه به حجم کم این نرم‌افزار، مشکلی از نظر مشخصات سیستم نخواهید داشت.

راینو دارای یک پلاگین بسیار قدرتمند و اپن سورس است که قابلیت‌های مدلسازی پارامتریک را فراهم می‌کند و می‌توان از ابزارهای آن برای مدلسازی و طراحی نماهای مدرن استفاده کرد.

این پکیج به آموزش‌ پایه راینو و گرس هاپر اختصاص دارد و پس از آشنایی با بخش‌های مختلف نرم افزارها، یک ساختمان به‌طور کامل مدلسازی سه‌بعدی شده و تمامی مبانی مورد نیاز برای کار با گرس هاپر آموزش داده می‌شود.

بخش اول

بخش دوم

بخش سوم

بخش چهارم

بخش پنجم

1

دانلود فایل اتوکد آموزش

​پکیج رایگان آموزش مقدماتی راینو و گرس هاپر

​​​هندبوک اختصاصی آرک بِس

یکی از دلایل اصلی ناکارآمدی ساختمان‌های موجود و عدم موفقیت در پایه‌سازی اصول ساختمان سبز و کاهش مصررف انرژی، عدم آشنایی طراحان و معماران با روش‌ها و اصول طراحی ساختمان‌های انرژی‌کارا است. آرک بِس با تکیه بر تیم فنی متخصص خود، تلاش کرده است تا گامی کوچک در جهت افزایش آگاهی جامعه معماری و بهبود عملکرد طراحی بردارد.

این هندبوک شامل تمامی اطلاعات کلی است که یک معمار یا مشاور انرژی برای طراحی یک ساختمان کارآمد از نظر انرژی نیاز دارد. مباحثی مانند آشنایی با اصول و مبانی طراحی اقلیمی، شناخت اقلیم‌ها و روش‌های طراحی در هر اقلیم، نکات کلیدی شبیه‌سازی عملکرد انرژی، نور روز، آسایش حرارتی و کنترل خیرگی بر اساس استانداردهایی مانند مبحث 19 مقررات ملی ساختمان و برچسب انرژی ساختمان در این هندبوک پوشش داده شده‌اند.

استفاده از این هندبوک برای تمامی معماران و مشاوران انرژی با ذکر منبع مجاز است.

2

دانلود

آموزش  رایگان ارزیابی اقلیم در طراحی
​​​​​​​با پلاگین لیدی باگ

اصلی‌ترین گام برای موفقیت در رسیدن به اهداف ساختمان سبز توام با سایر نیازهای ساختمان در زیباشناسی، کارایی و غیره، داشتن درک صحیح از نحوه تاثیر محیط بر ساختمان است. این کار با شناخت صحیح از اقلیم و سایت ممکن است. هر پروژه‌ای محدودیت‌ها و پتانسیل‌های ویژه‌ای دارد و شناخت آن‌ها می‌تواند به طراح معمار برای ایجاد فرم‌های پاسخگو در همه جهات کمک کند. در همین راستا این آموزش رایگان برای آشنایی مهندسین معمار با اصول طراحی اقلیمی و آنالیزهای مورد نیاز در طراحی مبتنی بر اقلیم آماده شده است. شما در این آموزش توانایی لازم برای ارزیابی اقلیم با پلاگین لیدی باگ را بدست آورده و خروجی‌های مربوط به آنالیز دما، باد غالب، رطوبت و تابش را فرا خواهید گرفت. در مراحل بعد با مفاهیم تابش خورشیدی آشنا شده و آنالیزهای مربوط به سنجش تابش خورشیدی  و آنالیز سایه و آفتاب  را انجام خواهید داد.

سر فصل‌ها:
+ آموزش مبانی تابش خورشیدی، جریان هوا، رطوبت و دما
+ آشنایی با آخرین ویرایش مبحث 19 (ویرایش چهارم و نحوه استفاده از آن در طراحی ساختمان) 
+ آموزش جامع ارزیابی اقلیم با ابزارهای لیدی باگ، اکسل ارزیابی اقلیم و ابزارهای دیگر 
+ آموزش شبیه سازی تابش خورشیدی، نقاب سایه خورشیدی، محاسبات عمق سایبان و...
+ آموزش گزارش نویسی آنالیز اقلیم و خرد اقلیم در فاز صفر


3

دانلود بخش اول
دانلود بخش دوم

آموزش رایگان مبانی انتقال حرارت
مورد نیاز در ​​​​​​​طراحی ساختمان

4

مصرف انرژی و کاهش آن، اصلی‌ترین جنبه ساختمان سبز است. این کار به روش‌های مختلفی قابل انجام است. تصمیمات مربوط به طراحی معماری یا سیستم‌های تاسیسات مکانیک و برق ساختمان، تعیین کننده مقدار نهایی مصرف انرژی ساختمان خواهد بود. از بین عوامل تاثیرگذار در مصرف انرژی، استفاده از راهکارهای طراحی معماری هزینه‌های بسیار کمتری به پروژه تحمیل می‌کند. در همین راستا این آموزش رایگان برای آشنایی مهندسین معمار با اصول و مبانی انتقال حرارت در ساختمان طراحی شده است تا بتوانند با درک درست در مورد رفتار حرارتی ساختمان، انتخاب‌های مناسبی در طراحی پلان، انتخاب مصالح و سایر آیتم‌های انجام دهند.

سر فصل‌ها:
+ انتقال حرارت به طریق هدایت در جداره‌های ساختمان به زبان ساده
+ انتقال حرارت به طریق همرفت در جداره‌های ساختمان به زبان ساده
+ انتقال حرارت به طریق تابش در جداره‌های ساختمان به زبان ساده
+ موازنه حرارتی ساختمان و فهم کانسپت نحوه سرد و گرم شدن ساختمان در بستر اقلیم​​​​​​​

دانلود بخش اول
دانلود بخش دوم

آموزش   آشنایی با الزامات روش‌های مختلف مبحث 19 ​​​​​​​مقررات ملی ساختمان

مبحث نوزده ویرایش چهارم در سال 1399 تدوین و در سال 1402 با توجه به کسری شدید انرژی، با تاکید بسیار بر اجرای آن، ابلاغ شد. بیش از 40% مصرف انرژی کشور در بخش ساختمان رخ می‌دهد و این مبحث برای کنترل کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌های در حال طراحی تدوین شده است. برخلاف تصور غالب مهندسین، مبحث نوزده ویرایش چهارم ساختار پیچیده ای دارد و بر این باوریم که رعایت اصول ذکر شده در این مبحث در فرایند ساخت، باعث کاهش قابل توجه مصرف انرژی ساختمان خواهد شد. در این مبحث 4 روش برای احراز رده عملکرد ساختمان در نظر گرفته شده است که در بخش معماری، مکانیک و برق سنجش عملکرد آن انجام می‌شود. با مشاهده در این آموزش شما با روش های چهارگانه مبحث 19 آشنا شده و الزامات هر روش را فرا خواهید گرفت.

سر فصل‌ها:
+ آشنایی با روش های چهارگانه ارزیابی مبحث 19
+ آشنایی با نحوه استفاده از مبحث نوزده برای تعیین کاربری و گروه ساختمان
+ آشنایی با مزایا و معایب روش‌های مختلف مبحث 19
+ آشنایی با الزامات استفاده از روش تجویزی و کارکردی
+ آشنایی با الزامات استفاده از روش‌های کارایی و نیاز انرژی 
+ آشنایی با تفکیک و تقسیم وظایف مهندسین معماری، مکانیک و برق
+ آشنایی با نحوه محاسبات سایبان و اینرسی حرارتی بر اساس مبحث 19
+ آشنایی با الزامات جداره های صلب و نورگذر

5

مشاهده و دانلود

آشنایی با روش‌های چهارگانه
​​​​​​​ مبحث نوزده ویرایش چهارم - محدودیت‌ها و فرصت ها

6

در راستای اجرای قانون اصلاح الگوی مصرف و پس از ابلاغ ویرایش چهارم مبحث نوزده، تمامی ساختمان‌های در حال طراحی و ساخت ملزم به کسب حداقل رده انرژی هستند. در مبحث نوزده، چهار رده انرژی تعریف شده است که برای احراز هر یک از این رده‌ها، چهار روش مختلف وجود دارد. هر یک از این روش‌ها دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. در این آموزش، با اصول کلی این چهار روش آشنا شده و محدودیت‌های هر یک را بررسی شده است.

سرفصل‌ها:
1- آشنایی با  ضوابط اجباری مبحث نوزده
2- آشنایی با ضوابط اصلی مد نظر
​​​​​​​3- مزایای رقابتی روش‌های چهارگانه

مشاهده و دانلود

آموزش رایگان آشنایی با معماری پایدار 
​​​​​​​و جایگاه مبحث نوزده

معماری پایدار یا معماری سبز، اصطلاحی است که امروزه در سراسر کشور و در تمامی محافل معماری به گوش می‌رسد. پایداری در معماری جنبه‌های مختلفی دارد و هدف اصلی آن کاهش آلاینده‌های محیط زیست و حفظ منابعی مانند آب، زمین و هوای پاک برای نسل‌های آینده است. در استانداردهای ملی و بین‌المللی، روش‌های ارزیابی پایداری متفاوت است. در ایران نیز با تدوین ویرایش چهارم مبحث نوزده و راهنمای سرو سبز، چهارچوبی برای ایجاد ساختمان‌های پایدار فراهم شده است. در این میان، اجرای مبحث نوزده اجباری شده است.

این آموزش به منظور آشنایی با استانداردهای مختلف و بررسی شرایط لازم برای احراز پایداری ساختمان برگزار شده است. همچنین، خواسته‌های الزامی و مورد انتظار مبحث نوزده که در راستای پایداری است، به طور کامل مورد بررسی شده است.​​​​​​​

سر فصل‌ها:
1- آشنایی با اصول و جنبه‌های معماری پایدار
2- بررسی خواسته‌های استانداردهای بین المللی و سرو سبز
​​​​​​​3- آشنایی با الزامات مد نظر مبحث نوزده  در راستای تحقق پایداری

7

مشاهده و دانلود

ورکشاپ رایگان آشنایی با مبانی
​​​​​​​ روشنایی طبیعی 

8

در کنار مصرف انرژی، کیفیت محیط داخل از اصلی‌ترین جنبه‌های معماری پایدار است. کیفیت محیط داخل شامل موارد متعددی است که از جمله آن می‌توان به عملکرد مناسب دریافت روشنایی طبیعی و اجتناب از خیرگی یا چشم زدگی است. در همین راستا این آموزش رایگان برای آشنایی مهندسین با عوامل تاثیرگذار و نحوه ارزیابی شاخص‌های ارزیابی نور روز و خیرگی آماده شده است.

در طول این ورکشاپ علاوه بر مبانی کامل و آشنایی با آیتم های تاثیر گذار در میزان دریافت نور روز مناسب و آزار دهنده، با شاخص‌های مختلف از جمله این شاخص‌ها می‌توان به فاکتور نور روز (DF)، یکپارچگی(Uniformity)، آتانومی نور روز(DA)، آتانومی نور روز فضایی(sDA)، نور روز مفید(UDI) آشنا خواهید شد.

​​​​​​​همچنین با نحوه ارزیابی نور روز و خیرگی بر اساس مبحث 19 مقررات ملی و استاندارد لیید آشنا خواهید شد.​​​​​​​

مشاهده و دانلود

 تمام تلاش‌های صنعت ساختمان، ایجاد محیطی مناسب برای رفع نیاز کاربران است و آسایش حرارتی یکی از کلیدی‌ترین نیازهای ساختمان است. همواره هزينه‌های قابل توجهی برای ساخت و خرید واحدهای ساختمانی می‌شود و حداقل توقع کاربران نهایی، داشتن محیطی مناسب از نظر حرارتی است. ساختمانی که این نیاز را در کنار سایر جنبه‌های معماری سبز  برآورده کند، با توجه به کیفیت خود، برند بهتری داشته و فرصت‌های فروش و عرضه مناسبی خواهد داشت.

در این آموزش‌متدهای مختلف آسایش حرارتی توضیح داده شده و عوامل موثر در هر کدام آموزش داده می‌شود. همچنین نحوه بررسی آسایش حرارتی در استانداردهای مختلف به تفضیل بررسی شده است. با استفاده از اين آموزش طراحان و معماران می‌توانند با دیدی باز، اقدامات ضروری را در طراحی خود لحاظ کنند تا محیطی کارآمد از نظر راحتی حرارتی ایجاد کرده و به برندینگ ساختمان کمک کنند.


سرفصل‌ها:
+ آشنایی مدل تعادل حرارتی برای بررسی آسایش گرمایی کاربران
+ آشنایی با مدل سازگاری برای بررسی آسایش گرمایی کاربران 
+ آشنایی با دمای تابشی
+ آشنایی با دمای عملکردی
+ محاسبه شرایط آسایش حرارتی با پلاگین لیدی باگ
+ تعیین دمای مناسب برای محاسبات سیستم تاسیسات ساختمان بر اساس آسایش حرارتی

آموزش رایگان آشنایی با آسایش حرارتی

9

دانلود بخش اول
دانلود بخش دوم

آموزش رایگان مبانی  بهینه سازی
​​​​​​​الگوریتمی در ساختمان سبز

10

آموزش رایگان مبانی بهینه سازی الگوریتمی در ساختمان سبز برای آشنایی مهندسین با فرایند بهینه سازی ساختمان برای اهداف مختلف از جمله مصرف انرژی، نور روز، خیرگی ، آسایش حرارتی و ... تدوین شده است. این روش‌ها در فرایند طراحی فرم، پلان و تصمیمات جزئی نظیر انتخاب مصالح، ابعاد پنجره و سایبان کاربرد دارد. در این آموزش با مفهوم بهینه سازی توابع مختلف، تعریف مسئله بهینه سازی، متدهای اصلی  بهینه سازی، نرم افزارهای مورد استفاده،  روش‌های ارزیابی و استخراج نتایج  آشنا خواهید شد.

سر فصل‌ها:
+ آشنایی با مفهوم بهینه سازی در عملکرد انرژی و نور روز ساختمان
+ آموزش تعریف مسئله بهینه سازی
+ آشنایی با متدهای بهینه سازی الگوریتمی، OFAT و مرحله‌ای
+ معرفی ابزارهای مناسب برای اهداف مختلف بهینه سازی
+ آشنایی با بهینه سازی پارامتریک یک و چند تابعی

دانلود بخش اول
دانلود بخش دوم
سبد خرید

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش